PDA

View Full Version : 2nd Z programming



Jimmy Walker
11-12-2014, 09:44 AM
How do i tell my new software to use the "A" axis. The file will be only for this axis.

I have tried but my machine refuses to move the "A" axis, always reverting to "Z".

OR can you point me to the answer.

Thanks
Jimmy Walker
Once in a "Blue Moon" shopbotter.

steve_g
11-12-2014, 09:49 AM
Jimmy...
What tool number are you using for the bit in the 2nd axis?
SG

steve_g
11-12-2014, 10:19 AM
Here's where I'm going with this:
Iím using older control software and use a PP designed for the 2nd Z. Iím not sure, but I think the newer versions use one PP and keep track of the axis with tool numbers.
Reserved tool numbers
Head 1 (Z) tools are #1...#19
Head 2 (A) tools are #21...#29 (Only used if you have a 2nd Z)
Anyone feel free to correct or expand on my answer!
SG

Jimmy Walker
11-12-2014, 05:58 PM
Here's where I'm going with this:
Iím using older control software and use a PP designed for the 2nd Z. Iím not sure, but I think the newer versions use one PP and keep track of the axis with tool numbers.
Reserved tool numbers
Head 1 (Z) tools are #1...#19
Head 2 (A) tools are #21...#29 (Only used if you have a 2nd Z)
Anyone feel free to correct or expand on my answer!
SG


You are the MAN!! it works great THANKS!!!