PDA

View Full Version : Changing safe z height



tas99
04-12-2007, 12:48 PM
In VCarve Pro v3.1, is there a way to change the safe z height after the material is defined? I have one particular tool path that might be trouble and I wanted to add a little height to the safe z but itís not obvious to me if there is a way to do it.

Tom

Brady Watson
04-12-2007, 01:10 PM
Tom,
You can change the SafeZ height by going to the material setup & changing the rapid clearance gap parameter.


4335

-B

paco
04-12-2007, 01:14 PM
Toolpaths pannel/Material Setup (toolpath operations)/Rapid clearance gap

It's currently being reset to 0.2362" each time the software start but I believe this will be change for the next release... I hope so...

paco
04-12-2007, 01:15 PM
4336

conceptmachine
04-12-2007, 01:17 PM
when is the new release comming out?

hines
04-12-2007, 01:21 PM
I believe some time in the next month version 4 will be available.

tas99
04-12-2007, 01:29 PM
Now why didn't I see that when I looked. Thanks all.

Tom

myxpykalix
04-12-2007, 04:31 PM
I guess you can't see the forest, because of all the trees....lol

tony_mac
04-12-2007, 07:09 PM
Thanks for helping out with the Technical Support guys, it's very appreciated.

When the Rapid Clearance Gap height is edited it should be remembered and become the default for the next job. This seems to be a bug and we'll look at fixing it in version 4.

We are planning to release VCarve Pro 4 in May and more information will be posted in the coming weeks.

Thanks again,

Tony