Search:

Type: Posts; User: WoodMarvels.com

Page 1 of 8 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    4
    Views
    564

    I've decided to just get a PRS in the fall -...

    I've decided to just get a PRS in the fall - there have been a tremendous amount of improvements since this PRT hit the market and although the used car may look great, there is wear and tear through...
  2. Thread: Help!!

    by WoodMarvels.com
    Replies
    13
    Views
    3,810

    I've had my ShopBot Desktop with spindle since...

    I've had my ShopBot Desktop with spindle since 2011, originally set-up for 120 and then 220 before I left for Australia with it, it cut fine in Canada in a -30C garage (spindle warm-up was literally...
  3. Replies
    4
    Views
    564

    Shopbot PRT apha or PRSstandard?

    I've had a wonderful time with my ShopBot Desktop that I got in 2011 and still works totally fine to this day and I've been saving-up to buy a PRSstandard for quite a while but recently a friend of...
  4. Replies
    3
    Views
    1,080

    BINGO, that was the problem! Thanks...

    BINGO, that was the problem! Thanks knight_toolworks!
  5. Replies
    3
    Views
    1,080

    Z-Axis migrating downwards

    Hi there, have a odd problem, I set my z-axis depth to a specific figure and it has been cutting absolutely fine for years but now all of a sudden, it's migrating downwards while the shopbot shows...
  6. Replies
    21
    Views
    5,729

    The machine just stopped again, I freaked out but...

    The machine just stopped again, I freaked out but then realize it stopped because it finished the job! Power supplies are less than a hundred dollars, maybe they fry ever few years but I'm getting a...
  7. Replies
    21
    Views
    5,729

    I ordered a new power supply, arrived a few hours...

    I ordered a new power supply, arrived a few hours ago and stuck it in the machine - it's run totally fine for the past 5 minutes which is a record in my book - since the last post, it lasted again 3...
  8. Replies
    21
    Views
    5,729

    During warm-up routine, noticed two red lights -...

    During warm-up routine, noticed two red lights - pic attached.

    28179

    Jon
  9. Replies
    21
    Views
    5,729

    Hi Gary, will check it out - right now it's down...

    Hi Gary, will check it out - right now it's down for the count completely - I'm letting it rest.

    Ken, the breaker popped 2x during the shutdown and didn't two other times - the machine just went...
  10. Replies
    21
    Views
    5,729

    I replied but somehow didn't show-up - this might...

    I replied but somehow didn't show-up - this might be a double post.

    No, 220 wouldn't be the issue, it has run at that power for years without issue in +40C in Perth, Australia to below 0C during a...
  11. Replies
    21
    Views
    5,729

    That was short lived like last time - 3 minutes...

    That was short lived like last time - 3 minutes after warm-up routine, died again.

    Jon
  12. Replies
    21
    Views
    5,729

    Originally my ShopBot Desktop was 110 but then I...

    Originally my ShopBot Desktop was 110 but then I moved to Australia, so Shopbot changed the set-up to 220, I then moved back to Canada a few years later and got my own shop, 220 was in the shop so...
  13. Replies
    21
    Views
    5,729

    Electrician opened-up the power supply, did...

    Electrician opened-up the power supply, did tests, all is OK, so put it back in the machine and now it's working again (???) while right before, nothing. Will see how long this lasts... I also used...
  14. Replies
    21
    Views
    5,729

    Had an electrician come in to check the machine...

    Had an electrician come in to check the machine over, he's come to the conclusion that it's most likely the power supply as well. Will post update once I have it.

    Jon
  15. Replies
    21
    Views
    5,729

    It happens randomly in no set area of the design...

    It happens randomly in no set area of the design or time. The entire machine just stops (powers off) and I get a pop-up saying "check cables etc." as the machine is no longer recognized. I'm cutting...
  16. Replies
    21
    Views
    5,729

    Since the last message, the ShopBot died 3 more...

    Since the last message, the ShopBot died 3 more times, sometimes boots right back up, other times - like now - nothing. It didn't set off the shop breaker though but since doing that time, can't cut...
  17. Replies
    21
    Views
    5,729

    Well I'll be damned, this morning, start the...

    Well I'll be damned, this morning, start the machine and everything is fine... landlord is an electrician so I asked him to check the ShopBot over and as soon as I plugged it back in, it booted up!...
  18. Replies
    21
    Views
    5,729

    Thanks - my guess is that it's either a fuse or...

    Thanks - my guess is that it's either a fuse or the power supply. ShopBot Tech got back to me btw, just figuring out what it is and then I'll post an update here to others with similar problems have...
  19. Replies
    21
    Views
    5,729

    ShopBot Desktop Died

    Hello, I was in the middle of doing something with my ShopBot Desktop and all of a sudden, I got an error message saying something happened and I needed to check the cables and wiring. I figured-out...
  20. Replies
    15
    Views
    3,543

    I'm guessing my ShopBot Desktop got hit hard...

    I'm guessing my ShopBot Desktop got hit hard during trans-Pacific shipping (there and back) and that caused some things to go wacky for me... my ShopBot has very high mileage on it and other than...
  21. Replies
    15
    Views
    3,543

    Yep, Tom from ShopBot Tech Support was right, UR...

    Yep, Tom from ShopBot Tech Support was right, UR fixed the issue. I had another problem with limit switches so I disabled them and did an air cut and all's fine.

    Jon
  22. Replies
    15
    Views
    3,543

    I heard from ShopBot Tech support and they told...

    I heard from ShopBot Tech support and they told me the following (may help other users later with the same problem).

    Reset your settings to the default by performing a Utilities Reset (UR) command...
  23. Replies
    15
    Views
    3,543

    @srwtlc My "new" 0/0 fits well within the...

    @srwtlc

    My "new" 0/0 fits well within the range of the desktop on the x-axis. I can manually move my shopbot from my assigned 0/0 right past 380 mm using the joystick control without any problems....
  24. Replies
    15
    Views
    3,543

    Hi guys, had to run back to the shop to get more...

    Hi guys, had to run back to the shop to get more documentation as requested. I updated the file, I had too much Y axis so that was out of range but the X I noticed something that may explain what's...
  25. Replies
    15
    Views
    3,543

    Yes, I click the digital readout in the ShopBot...

    Yes, I click the digital readout in the ShopBot Software, put both X and Y to "0" in the popup and then saving it. It seems to save it as I move the head back and forth and it uses that new Zero...
Results 1 to 25 of 196
Page 1 of 8 1 2 3 4