Results 1 to 8 of 8

Thread: unable to reset drivers

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Sapphire NC
    Posts
    109

    Default unable to reset drivers

    Hey all,
    I came in to work this am and was going to move the table and take off the sheet of color core to find out that my drivers will not reset. I did notice yesterday that I was getting more than normal comm errors in between toolpaths and tool changes. I checked both stop button to make sure they was not stuck. restarted computer. restarted shopbot but i am still unable to reset the drivers. Fan on the spindle is on and proxxy swithces are lit up but the control box does not have a readout on display. any help would be greatly appreciated!!.

    Forgot to meantion this is a Alpha machine

    thanks in advance!!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Garland Tx
    Posts
    2,309

    Default

    Sure sounds like an E-stop is triggered... Might be worth your time to wiggle, pop and reset them several times.

    SG

  3. #3
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Sapphire NC
    Posts
    109

    Default no luck

    went back and checked e stops again with no luck :/

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    iBILD Solutions - Southern NJ
    Posts
    7,971

    Default

    If you have the older style contactors in the control box, have you tried pushing them in by hand?

    -B
    High Definition 3D Laser Scanning Services - Advanced ShopBot CNC Training and Consultation - Vectric Custom Video Training IBILD.com

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Sapphire NC
    Posts
    109

    Default brady

    would I have to open up the control box in order to do this? if you could be a little more specific on the contactors i can attempt it.

    thanks again

  6. #6
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    iBILD Solutions - Southern NJ
    Posts
    7,971

    Default

    Yes - You will want to turn on the power and IF you have the 4 contactors with grey rectangular center 'buttons' push them in until they magnetically 'stick'.

    Call SB Support - they can help you.

    -B
    High Definition 3D Laser Scanning Services - Advanced ShopBot CNC Training and Consultation - Vectric Custom Video Training IBILD.com

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Garland Tx
    Posts
    2,309

    Default

    2006 era PRT Alpha...
    Attached Images Attached Images

  8. #8
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Sapphire NC
    Posts
    109

    Thumbs up thanks steve for the pics

    I ended up talking to shopbot on the phone and they walked me through it. Come to find out it was the buttons in the stop box were loose. I was able to take the stop box apart and wiggle the buttons and find the problem.

    thanks again!

Similar Threads

  1. Reset Drivers???
    By kubotaman in forum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 01-18-2010, 01:09 PM
  2. Resting Drivers / reset button (buddy)
    By ramsey14580 in forum Archives2008
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2008, 12:06 PM
  3. Please reset drivers????????
    By toddmaci in forum Archives2008
    Replies: 2
    Last Post: 09-05-2008, 10:57 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 09-22-2007, 03:21 PM
  5. Reset drivers???
    By imorrill2003@yahoo.com in forum Archives2005
    Replies: 1
    Last Post: 12-20-2005, 08:14 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •