Results 1 to 2 of 2

Thread: Connecting the VFD Logic cable to the Control Box - Black & White Wires in F1 or C1??

  1. #1
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Brooklyn, NY & Louisville, KY
    Posts
    20

    Default Connecting the VFD Logic cable to the Control Box - Black & White Wires in F1 or C1??

    I just bought a new PRS Alpha 96-48-6 with 220 3phase 5Hp Colombo spindle, but ran into a descrepancy in the manuals:

    In the "Control Box wiring for the PRS Alpha" Manual, page 10, under the heading of "Connecting the VFD cable", it says to run the grey "VFD Logic" cable from the VFD to the Control Box and "connect the black wire to the "C1" terminal and the white wire to the "F1" terminal.

    But in the spindle manual it says the OPPOSITE. In the "Colombo Spindle with Yaskawa V1000" Manual, page 5, under the heading of "Connect the VFD to the control board", for "PRSalpha control box built after 06/2014", it says "Connect the black wire to the "F1" position; Connect the white wire to the "C1" position."

    I'd prefer not burning up this $2000 VFD box due to incorrect wiring, so can anyone kindly tell me... what is the correct configuration of the black and white wires within the F1 and C1 terminals?

    Thank so much!

    Kevin

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    iBILD Solutions - Southern NJ
    Posts
    7,924

    Default

    It doesn't matter. Pick one. It just closes a switch to trigger the spindle.

    -B
    High Definition 3D Laser Scanning Services - Advanced ShopBot CNC Training and Consultation - Vectric Custom Video Training IBILD.com

Similar Threads

  1. Wanted: Colorcore Black/white/black
    By WMNH in forum For Sale/Wanted - ShopBot-related items only
    Replies: 0
    Last Post: 11-02-2016, 08:37 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 04-21-2015, 07:53 PM
  3. limit switches, fan, and Zplate wires into control box
    By Randy Bogardus in forum Cabling Options
    Replies: 4
    Last Post: 02-14-2014, 12:40 AM
  4. limit switches, fan, and Zplate wires into control box
    By Randy Bogardus in forum Assembly & Maintenance
    Replies: 0
    Last Post: 02-09-2014, 11:44 PM
  5. Help!!!!!!! Control box not connecting with computer
    By wmcghee in forum Archives2006
    Replies: 66
    Last Post: 01-01-2006, 01:20 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •