Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Anyone else having problems with pic?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kennebunkport, Maine
    Posts
    4,094

    Default Anyone else having problems with pic?

    Since Nancy did the Forum change last week(Thanks Nancy) I have to cut my pictures almost 70% in size from what I've always done up till last week
    Hard to see detail in my pics that small.
    Also I always use to see a thumbnail preview in the posts and now all I see is text and have to open every single one to make sure I'm not missing anything
    Haven't done any computer changes on my part that I'm aware of.
    Is there a setting I have to change?
    Or is this just the way it will be from now on?
    Thanks,
    scott
    Scott Plaisted
    2013 Desktop/spindle/VCP 9
    Maine

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    iBILD Solutions - Southern NJ
    Posts
    7,940

    Default

    Image Test using Image Resizer via right-click @ medium setting. 143k from 1.3 Mb. This was a Power Toy for XP, but it went away. I think these guys 'brought it back' for Win7 & 8: http://imageresizer.codeplex.com/

    I do notice that the thumbnail preview is now missing from the forum. What's up with that?

    -B
    Attached Images Attached Images
    High Definition 3D Laser Scanning Services - Advanced ShopBot CNC Training and Consultation - Vectric Custom Video Training IBILD.com

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Cleveland TN
    Posts
    347

    Default

    This is a test

    2005 PRT Alpha 48x96
    2013 Colombo 3hp spindle
    Indexer (converted lathe)
    Aspire 9.0

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Cleveland TN
    Posts
    347

    Default

    It seems to work only if you insert an image using a url , the one previous (above) is located on my website....

    BTW, this was my 2nd test of 3d carving. I know it's not the same as attaching an image like we have been doing but this works.
    2005 PRT Alpha 48x96
    2013 Colombo 3hp spindle
    Indexer (converted lathe)
    Aspire 9.0

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Garland Tx
    Posts
    2,228

    Default

    I’d at least like an accurate listing of the “rules”. According to the chart where you upload images, A jpeg can only be 620 X 280, yet the image Brady uploaded is 870 X 731…
    My vote is for larger images… often it’s the small details that help answer a question or separate a wanna-be from the Master.
    SG

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Delray Beach, FL
    Posts
    3,708

    Default

    Also when someone posted several pics once you opened one, which opened in it's own window, you could click next and go through them all. Now you have to go back to the forum and click on the next shot. Much more cumbersome. Could be that such things still need a little admin work that Nancy hasn't gotten to yet.
    I understand she has a couple other things she does there besides take care of the forum!

  7. #7
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kennebunkport, Maine
    Posts
    4,094

    Default

    Thanks every one!
    Brady, part of the problem is my Canon is set to shoot 4.05MB pics and using Irfanview for basic photos. Thanks.
    Scott Plaisted
    2013 Desktop/spindle/VCP 9
    Maine

  8. #8
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Kennebunkport, Maine
    Posts
    4,094

    Default

    1920X1080 72dpi jpg100percent.jpg3400X2400 60percent jpg setting.jpgJust testing.
    OK, first pic was 1920X1080 resized 4.05MB pic at .jpg compression of 100%(Best quality).
    second was a full size3400X2400 4.05MB pic at .jpg compression of 60%.
    It ate both of them, but would NOT accept the original full sized pic.
    Using Irfanview which is a free program I've been using for years for basic photo manipulation and viewing.
    scott
    Scott Plaisted
    2013 Desktop/spindle/VCP 9
    Maine

  9. #9
    Join Date
    May 2011
    Location
    ny
    Posts
    776

    Default

    I use google picasa to compress and resize my pictures it does all the basic stuff for picture editing quickly and finds all the pictures you may have forgot were even on your computer. Its a free download.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SOUTH CENTRAL COLORADO
    Posts
    1,130

    Default

    This is only a test. It uploaded it as black and white. what did i do wrong?
    Attached Images Attached Images
    Last edited by cowboy1296; 02-25-2015 at 09:17 AM. Reason: color to black and white

Similar Threads

  1. C3 problems
    By miked in forum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 07-12-2012, 08:57 PM
  2. Problems with SB 3.6.36
    By phil_o in forum ShopBot Control Software v3
    Replies: 10
    Last Post: 10-11-2011, 11:24 PM
  3. Z-Zero Problems
    By wardsa in forum Archives2007
    Replies: 6
    Last Post: 06-30-2007, 08:20 AM
  4. Problems in ver. 3.4.27
    By myxpykalix in forum Archives2007
    Replies: 5
    Last Post: 02-19-2007, 02:55 PM
  5. Z-zero problems??
    By woodesign2@juno.com in forum Archives2006
    Replies: 23
    Last Post: 03-27-2006, 06:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •