Results 1 to 4 of 4

Thread: Desktop Porter Cable Router Won't Turn On

  1. #1
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Paradise, CA
    Posts
    6

    Default Desktop Porter Cable Router Won't Turn On

    The relay clicks on, the router starts to spin, the relay clicks off. Total time between its trying to start and giving up is less than one second.

    If I turn off the key, the relay does nothing. If I turn off the power at the router using Porter Cable's switch, the relay kicks on, then kicks off.

    I can't find any loose or broken wires. Everything else is working fine.

    Before I started today, I pulled the router away from the wall, removed the back cover and blew the dust out (weekly maintenance); possible case of best intentions gone wrong.

    Any suggestions would be greatly appreciated.

    Thanks,
    Brett

  2. #2
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Bell, Florida
    Posts
    362

    Default

    Try plugging the router directly to wall and see if router works ok, if so power down system and check connections at relay
    Tim Lucas Custom Woodworks
    www.TLCW.us

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    338

    Default

    Check for worn brushes, usually the culprit in router power issues.

    Power cord can also go bad, has happened to me.
    Just using a juice sniffer to see if it is getting power is not good enough, there are at least 2 leads in the cord, 1 could be good and still get a power reading, but if the other is bad router won't work.
    [So basically, you need to do a continuity test on the separate leads]
    Doug

  4. #4
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Brookline, New Hampshire
    Posts
    428

    Default

    Sawdust packed under the speed control stopped my router. Cleaned it out with compressed air and all was well again.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •