Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Installing spindle

  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    111

    Default Installing spindle

    So I just purchased a kit to install a spindle on my buddy 32 standard. I installed the 24 volt box and on the other end of it's going to be the fan for the spindle and I've got the spindle mounted and square. But now I have the V1000 vfd and I don't know if it mounts to the machine or to the wall there's no instructions nor can I find any instructions on shopbot website and the ones that are there show super close up pictures and it doesn't really tell me where I need to mount it any advice would be helpful. Shopbot customer service has been better than expected they just go above and beyond and they've been great but I think I might need a little more than what they can give me one on one I'm not sure. I'll try to post a picture of the brackets and apparatus I have

  2. #2
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    111

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    111

    Default

    Does the orange cable go in the echain with the other wires?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    New Auburn, WI
    Posts
    331

    Default

    Attached Images Attached Images
    Eric Erickson
    Shopbot BT48 Buddy

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    iBILD Solutions - Southern NJ
    Posts
    7,955

    Default

    Yes. Orange wire goes on TOP of the gantry and thru echain.
    High Definition 3D Laser Scanning Services - Advanced ShopBot CNC Training and Consultation - Vectric Custom Video Training IBILD.com

  6. #6
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    111

    Default

    okay since the orange wire is already wired up to the box on one end and has the attachment to hook to the spindle on the other I guess I'm going to have to unwire it to run it through correct?

  7. #7
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    111

    Default

    Thanks Eric and Brady I can now see where the orange cord goes but any idea what the two big brackets are for? Are they supposed be used to hang the vfd with? I don't see those in Eric's picture

  8. #8
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    iBILD Solutions - Southern NJ
    Posts
    7,955

    Default

    They appear to be brackets for the vfd. Call sb and ask where they go...
    High Definition 3D Laser Scanning Services - Advanced ShopBot CNC Training and Consultation - Vectric Custom Video Training IBILD.com

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    New Auburn, WI
    Posts
    331

    Default

    I'm guessing they're mounting brackets. I didn't get those when I upgraded to the spindle on mine. I fabricated a plywood mounting board for my VFD.
    Attached Images Attached Images
    Eric Erickson
    Shopbot BT48 Buddy

  10. #10
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    111

    Default

    they sent the wrong ones but I rigged something up.......now to run the cables and get them hooks up to the control box

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •