Results 1 to 4 of 4

Thread: Shopbot pauses before drilling hole

  1. #1
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    1

    Default Shopbot pauses before drilling hole

    Hello all!

    I hope I'm posting this in the right section, this is my first time posting.

    I had a question about the Shopbot.

    I make crib boards and I use Aspire for making my tool paths. I have been running the file and when drilling the holes in the past the Shopbot runs smoothly from one hole to the next, but recently it has started pausing before every hole, then drills the hole.

    I am using the same file as I always have, but it just started pausing for a moment before every hole which makes me think there is a setting on in the Shopbot software that has changed, has this happened to anyone else? How do you adjust this?

    Thanks for any help!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Garland Tx
    Posts
    2,284

    Default

    I’m anxiously awaiting others responses!
    as I’m experiencing the same thing!

    SG

  3. #3
    Join Date
    May 2014
    Location
    MA
    Posts
    529

    Default

    Can you post the SB file that you're cutting with when the issue happens?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Thorp, WI
    Posts
    2,732

    Default

    Been off SB3 for so long now that I can't remember, but it seems like there was a version somewhere along the line that did that. It doesn't seem likely, but there's a dwell setting in the hole drilling toolpath for Vectric products. That's intended for at the bottom of the hole though. Best to post your part file to take a look.

    "He who would trade liberty for some temporary security, deserves neither liberty nor security" - Benjamin Franklin
    "Make yourself sheep and the wolves will eat you" - Benjamin Franklin




Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •